22 de nov. 2014

(Natura morta II)

La saviesa és l'èpica de la veritat.
WALTER BENJAMIN

Duem el desastre incorporat a dins com un  gran germà portàtil, sota l’estendard dels grans noms. L’apocalipsi no ens pertany però ens correspon talment soldats apressats.
Són ombra tots:
  
“Gaudiu de la guerra perquè
la pau serà més terrible encara.”

Déu ja no és oracle i el progrés ha deixat de brillar damunt la fina capa de pols. La gana de l’estat continua plantant la fam del poble. L'angoixa és gasolina i la psicologia només descriu els problemes del motor. Creixen els espais de llibertat com a conseqüència del buit legal d'entre els barrots, la por s'hi escalfa, van plens els descosits de la identitat que es regala per ser. Mentre l’art es dedica a parlar de la mirada, els desullats reclamen un ulls des d’on mirar.


Com dir bellesa
sense ser còmplice d’assassinat?


Es vessa tinta entre pàgines de llum reseca en busca d'un eco que faci la feina de veu. La literatura resulta activa com una marca més. Mentre la creativitat tendeix a capa vermella, l’obra esculpeix el cadàver del brau. Entra a escena la mirada nova de sempre, amb la brutícia dels més nets, a lluir maquillatge: la oratòria refila sobre la importància de venerar l’estrella del rock de torn mentre segueixi regalant l'erecció al públicEls aplaudiments, de cornamenta i pagar el beure, fan imperativa la soledat de l’estèril. La inutilitat de tot canvi confirma la pròpia condició d’eunuc. La moral no canvia de bàndol, només el justifica. Hem posat condó a la revolució. Hem après a carregar els fusells de silenci contra un mateix, tremolant per dins.

La memòria va venuda a les mans que l’escriuen.
L’oblit continua posant-nos nom.
La pau també pot ser una altra forma de guerra.