14 de gen. 2016

(Del no saber catalogar estant)

   
A mesura que les coses passen (i algunes traspassen, que és la seva manera de quedar-se), un es va adonant, dant-s’hi, que a la corrua de coses importants (a casa, a la veritat, a la paciència, si m'apuren a la felicitat, fins a l’amor) no s’hi va, s’hi arriba.
  
***

És com la diguem-ne història de l’arbre de la vida del que n’esperem tots els camins a la vegada, copa i ombra on descansar el cos. I, en canvi, anar per l’arbre fet branca i a l’ombra no saber trobar la diferència entre la pròpia i la d’una serp, i que devem ser la serp, la serp com dient: goita els somnis penjant de la branca. I que la poma, ja tota boca, no es diferencia de la mossegada. I que en tot cas, si mai hi ha hagut una poma, ha estat a les cames. I a la sola de les sabates. Que Déu -si Déu- no té consciència, l'és.
  
***

La llengua d'un gos com a idea del que hauria de ser una bandera. (Si la llengua falla fixar-se, aleshores, amb la cua). 
  
***

La clau de la intimitat és a la vegada el seu pany. Valgui això també per a les lectures que saben fer-nos companyia. 
  
***

A la punta de la llengua la frase exacta s'ho repensa. [Del cogito d'Andreu Subirats estant].

***
Del fil d'Ariadna al rosari de l'Aurora, l'edat (del cor) la marca la ferida.    

***


"No hay immortalidad: hay memoria." (Carlos Castilla del Pino)

***


[CEL D'HUMUS]
La incertesa que agermana, no només pel fet de ser tots plegats allà mateix, sinó allò mateix, talment fragments d’un puzzle dispers, d’un puzzle que ve a ser com la tardor de les fulles seques damunt el camí que acabes d’escombrar per immediatament tornar-s’hi a dipositar. Com dient: només les coses més fragils perduren. 

***

Causa i efecte tots dos en una sola lliçó senzilla: la de la llum que cega, com dient: vols veure-hi? tanca els ulls. 
  
***